Lardo örtkryddad 20:-/Hg
Lardo består i stort sätt bara av grisens ryggfett som är kryddat,
saltat och lagrat i marmorkistor så att det blir mört med en
karakteristisk rund smak. Serveras ofta som antipasto kryddat
med rosmarin och peppar, tillsammans med andra kallskurna
specialiteter som prosciutto och salami. God att servera på rostat
bröd och för att smaksätta grytor och andra rätter. Det som
skiljer de olika typerna av Lardo från olika platser i Italien
är kryddningen. Lardo var ursprungligen en viktig ingrediens i
kosten bland de hårt arbetande gruvarbetarna imarmorbrotten
i Carrara (Toskana), eftersom den är rik på kalorier.
Lokalt sägs Lardo (något diskuterbart) vara sunt för hjärtat!
-
Säkerhetspolicy
-
Leveranspolicy
Speciell men god.
Många aktar sig för denna produkt för att de ser fett. :)
Använd den på pizza, antipasti, bruschetta. ska skivas tunt.