Colatura di alici från Amalfi kusten 100ml

138,00 kr
Inkl. moms

Extrakt av Sardeller från Cetara, en specialitet från kusten söder om Neapel som ger en exklusiv och intensiv sardellsmak i pastarätter.

--------------------------------

Recept för två personer:

Koka spaghetti utan salt. Gör en sås med tre matskedar olivolja extra vergine, två tesked av "Colatura", två krossade vitlöksklyftar, finhackad persilja och chilipeppar. Smaksätt pastan med såsen. Buon appetito!

Kvantitet

  • Säkerhetspolicy Säkerhetspolicy
  • Leveranspolicy Leveranspolicy

Colatura di alici är en mycket gammal produkt som har sina rötter i det tidiga romarriket. Det produceras idag endast runt Amalfikusten och är en riktig delikatess. Produktionen är lika enkel som tidskrävande, det tar nämligen mellan ett och ett halvt år till två år innan den bärnstensfärgade vätskan är klar för att avnjutas. De nyfiskade fiskarna (ansjovis) blir rensade från huvud och innanmäte och läggs sedan i en liten trätunna kallad ”Terzino” (en tredjedel av en standard tunna) i lager med grovt havssalt, efter 24 timmar har all vätska från fisken försvunnit och man tömmer tunnan på innehållet och gör om samma process igen med skillnaden att nu sätter man på ett trälock med en tyngd på och så låter man det hela stå i över ett år. När det gått tillräckligt med tid så borrar man ett litet hål i botten på tunnan och låter vätskan sakta droppa ut, detta kan ta mellan en till två veckor, sen är den färdig att använda.

https://www.youtube.com/watch?v=vdybDzB9RwU

---------------------------------------------

Näringsvärde/100g:

Energi  431,2 kJ/ 103 kcal
Fett  2,1 g
varav mättat  0,3g 
Kolhydrat  0,0 g
varav sockerarter  0,0 g
Protein  21,0g

Salt  7,3 g

Registrera nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord