Gorgonzola D.O.P. 22:-/hg
Krämig grönmögelost, från nordvästra italien.
En distinkt smak, med både sötma och styrka. För att få fram smaken bör man låta gorgonzolan ligga i rumstemperatur minst 30 minuter innan servering. Kan även användas i matlagning, till pasta och i såser. Utmärkt på pizza. Den berömda pizzan "Quattro Formaggi" t.ex. är en s.k. "pizza bianca" dvs. utan tomatpuré och består av de fyra ostarna: mozzarella, fontina, parmiggiano och gorgonzola. Grymt god! Har man inte tillgång till Fontinaost går det bra att ersätta den med en halvlagrad Asiago.
Förvaras vid +1/+4ºC.
-
Säkerhetspolicy
-
Leveranspolicy
Ingredienser: pastöriserad komjölk, salt, löpe.
--------------------------------
Näringsvärde/100g:
Energi 1400kJ/338kcal
Fett 28,81g varav mättat 12,15g
Kolhydrat mindre än 0,1g
Varav sockerarter mindre än 1,0g
Protein 19,63g
Salt 1,51g Fibrer mindre än 0,5g