"CAPUTO pasta e gnocchi" Italiensk mjöl 1Kg

34,00 kr
Inkl. moms

Vetemjöl typ "00" (finaste siktningen).
Mjöl balanserat med stärkelse och resistent gluten. I kombination med vatten bildas en blank och jämn deg med extra smak. Också utmärkt i bakverk med krämer och grädde. Max luftfuktighet 15,5%. Endast vete används, utan tillsatser och enzymer.
För att hålla produkten i gott skick, håll den sval och torr. Om man vill prova att göra gnocchi är detta det rätta mjölet.

Gnocchi för 4 personer: 500 gr potatis med skal (använd inte nypotatis, de innehåller för mycket vatten och för lite stärkelse)
120 - 150 gr mjöl + lite för att forma dem, ca 1/2 uppvispat ägg. Koka potatisen, skala och mosa den och låt svalna. Blanda ner det uppvispade ägget och tillsätt mjölet, lite i taget. Av den fasta degen formar man små avlånga gnocchi ca 3 cm stora. låt de färdiga vila på en tallrik med lite mjöl eller på bakbord. Koka upp en stor kastrull vatten. Salta som vid vanlig pasta. Lägg i gnocchin i det kokande vattnet. När det kommer upp till ytan kan de få koka 30 sek -1 min. Ta upp med hålslev och servera genast i e sås tillredd innan.

Kvantitet

  • Säkerhetspolicy Säkerhetspolicy
  • Leveranspolicy Leveranspolicy

-----

Ingredienser: Vetemjöl typ ”00”

Utan tillsats av enzymer. Kan innehålla spår av soja samt gluten.

W 260/280

------------------------------------

Näringsvärde/100g:

Energi  1490kJ/351kcal

Fett 1,0g

varav mättat  0,1g

Kolhydrat  72g

varav socker  1mg

Fibrer  2,0mg

Protein  13g

Salt  0,017g

Registrera nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället Eller Återställ lösenord